Bewaartips voor bier

Gepubliceerd op 21 oktober 2023 om 12:44

Hoe bewaar je speciaalbier? 

  • Niet te warm
  • Niet te koud

De ideale temperatuur om bier te bewaren is tussen de 10 en 15 graden. Dat kan bijvoorbeeld in een kelder, trapgat of klimaatkast. Toegegeven, met de steeds warmere zomers wordt het wel lastiger om dit te doen.  Hoe warmer het bier is opgeslagen, hoe groter de kans is dat het bederft.

Zorg ook dat je bier donker opslaat. Licht bij je speciaalbier zorgt er ook voor dat het sneller bederft. Dat is ook een reden waarom er vaak bruine of groene flessen gebruikt worden. Blik kan ook geen kwaad. De ijzersmaak die eraan zou zitten is door biersensatie.nl nooit waargenomen.

Ook hangt het ervan af hoe je fles speciaalbier eruit ziet.

  • Zit er een bierdop (kroonkurk) op? Dan het liefst staand.
    • Als ie ligt en je zet hem rechtop kan ie openknallen. Of als ie heeft gelegen en je maakt hem open is er een kans dat het schuim tegen het plafond aan spuit en je alles schoon kan gaan maken. En je dus niet kan genieten van je bier.
  • Zit er een kurk op? Dan het liefst liggend. Dan droogt de kurk niet uit en blijft het bier langer lekker.

Een donker biertje kan je in de regel langer bewaren dan een licht biertje.

Als een biertje over de houdbaarheidsdatum heen gaat, is dat bij zwaardere bieren minder erg dan bij lichtere bieren. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.